Enviat per: Ernest Suñé Nicolás | 7 febrer 2009

Tots contra la crisi

Eduard Gisbert
Article publicat al Masnou Viu de Febrer de 2009

En el número anterior de la revista, efectuava una anàlisi sobre la part negativa de la situació econòmica, de la seva continuïtat fins al 2010, i anunciava algunes actuacions que es durien a terme des de l’Ajuntament amb l’objectiu de millorar el Masnou per fer més suportable la situació a algunes empreses i treballadors.

També informava dels nostres serveis de Promoció Econòmica, que, encara que són molt avançats per a un municipi com el nostre, confessava que poc podien fer davant la magnitud de la crisi. Tot i així, demanava confiança, ja que hi estem posant el màxim interès, juntament amb els nostres Serveis Socials.

Ara ens toca a nosaltres, com a ciutadans, preguntar-nos què podem fer davant la crisi. És evident que podem fer moltes coses i tots podem fer més del que fem. De moment, posar en valor la nostra vida i en molts aspectes: amb nosaltres mateixos, amb la família, en el treball, amb els amics, amb la societat i, en resum, amb tot allò que forma part de la nostra realitat.

Deixem de banda el nostre dia a dia, busquem un espai adequat del nostre temps i reflexionem buscant com podem millorar, com a individus, i segur que hi haurà aspectes que, amb voluntat i esforç, podrem modificar en positiu: la nostra actitud generosa, davant la vida i el treball, respecte vers els altres i vers nosaltres mateixos, comprensió davant els problemes, solidaritat davant l’adversitat d’altres i, sobretot, cal pensar que tot, amb voluntat i esforç, és possible.

Sóc conscient que les meves paraules sonen a moralitat, però no m’importa. El que importa és que una part, encara que mínima, de la nostra societat coincideixi amb les meves apreciacions i així puguem seguir millorant les nostres vides i seguir avançant.

I voldria acabar, parafrasejant Gregorio Luri, amb la crida: “Tots contra la crisi”.


Deixa un comentari

Categories