Enviat per: Ernest Suñé Nicolás | 5 Abril 2010

Sant Pere sí, Sant Pere no

Marta Neira
Article publicat al Masnou Viu d’Abril de 2010

Són moltes les decisions que pren la Comissió de Festes pel que fa a la Festa Major, entre d’altres, el lema que marcarà la festa i que constarà al cartell.

Ai! Però aquest any se’ls va ocórrer el lema “Festa Major 2010. Vine i arrisca’t!” i la notícia de l’absència de Sant Pere en el lema va córrer com la pólvora i ha provocat una reacció en cadena: Que ens volen despatronalitzar? Que serà una festa pagana? Que es volen carregar Sant Pere? I tantes i tantes preguntes que no tenen resposta perquè res tenen a veure amb la intenció d’un simple i innocent lema.

Però, perquè tothom estigui tranquil i tinguem la festa en pau, es va decidir restituir el sant i que el lema sigui “Festa Major de Sant Pere 2010. Vine i arrisca’t!”Ara potser Sant Pere es deu estar preguntant: “Vine i arrisca’t? Arrisca’t a què? On m’han ficat?”

Francament, em sembla incomprensible l’enrenou provocat, perquè ni seria la primera vegada que no apareix el nom de Sant Pere en el lema de la Festa Major ni això hauria de provocar cap temor a la parròquia, que, per cert, problemes més importants deu tenir entre mans, com ho posa de manifest el servei que ha estat prestant a la nostra comunitat.

Així mateix, també vull demanar a les persones que formen part de la Comissió de Festes que no converteixin aquest petit incident en un problema, perquè no ho és, i que recordin que, tot i que la Comissió no té capacitat decisòria, són moltes les qüestions que decideixen sense que ningú no els les qüestioni.

Però és important que entenguin que no sempre pot ser així. I, tot i que sé que aquesta decisió no els ha agradat gens ni mica, vull animar-los que segueixin treballant, com han fet sempre, perquè la Festa Major sigui el que ha de ser: una festa per a tothom.
Que no s’estengui el pànic, que estiguin tranquils, sants i dimonis, que la nostra Festa Major serà, com sempre, una mostra de pau i concòrdia, amb les seves activitats tradicionals, això sí, esquitxada de petites novetats.


Deixa un comentari

Categories