Enviat per: Ernest Suñé Nicolás | 9 Desembre 2009

El Nadal al Masnou

Marta Neira
Article publicat al Masnou Viu de Desembre de 2009

El Grup Municipal Socialista vol aprofitar aquest espai per desitjar-vos unes bones festes nadalenques i per animarvos a participar en les activitats que l’Ajuntament i les entitats del poble hem organitzat. Les més importants són les destinades als infants (grans protagonistes d’aquests dies) i al jovent, com la cavalcada de Reis i els Nadalem que desplegarem al poliesportiu i a Ca n’Humet. També en destaquem d’altres, com ara que després de dos anys d’absència, enguany podrem gaudir novament del pessebre vivent, que, per primera vegada es fa a la placeta de Can Malet, un entorn ideal per la seva bellesa. Una altra novetat és que la visita al pessebre és gratuïta, així com la xocolata calenteta que se servirà a tothom qui el visiti.

Diferents entitats de joves han organitzat una festa de cap d’any per a tots els públics. Tot i que tindrem cura de causar les menors molèsties al veïnat, també aprofito per demanar-vos tolerància, ja que es tracta d’una nit de festa i d’alegria per rebre l’any nou amb il·lusió. I, francament, crec que ha de ser una bona notícia per a tots i totes saber que la gent jove té l’oportunitat d’anar de festa sense sortir del poble i, per tant, sense agafar el cotxe.

Per tant, tot i la restricció econòmica del 30% del pressupost del 2009, que va afectar totes les àrees municipals, excepte Serveis Socials i Promoció Econòmica, que van augmentar la seva despesa per tal de fer front a la crisi econòmica, i atès que aquesta situació es repetirà, com és lògic, en el pressupost del 2010, hem pogut mantenir una certa activitat lúdica i cultural que considerem imprescindible, no només pels beneficis directes que ofereixen, sinó perquè la seva eliminació afectaria negativament l’economia local. Sí que serà necessari introduir canvis i posar imaginació per mantenir les activitats culturals sense detriment de la seva qualitat.

A més a més, a través d’activitats culturals podem col·laborar amb entitats que lluiten contra els efectes que la crisi imprimeix en moltes famílies masnovines, com és el cas de Càritas del Masnou, que està fent una tasca humanitària de primer ordre. Un altre exemple és l’exposició del Carles de la Torre “El Masnou en miniatures”, en col·laboració amb Xavier Orfila, amb una curiosa combinació d’art i gastronomia.

Un 15% dels beneficis d’aquesta innovadora exposició seran per a Càritas del Masnou. Tanmateix, una ombra de preocupació ens afecta per totes aquelles persones que la crisi econòmica ha deixat sense feina. Volem que sapigueu que l’Ajuntament és al vostre costat i no dubteu a utilitzar els recursos que teniu al vostre abast per superar aquests moments difícils.


Deixa un comentari

Categories