Enviat per: Ernest Suñé Nicolás | 3 Juny 2009

La casa de les dones és ja una realitat

Marta Neira
Article publicat a la revista Mar de Dones de Juny de 2009

Fa poc més de dos mesos que està funcionant el Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) i en aquest breu espai de temps hi hem atès més de seixanta dones amb una gran diversitat de situacions i problemàtiques.

Aquesta dada, per si sola, justifi ca, amb tota claredat, la necesitat d’aquest nou servei.

El Centre d’Informació i Recursos per a Dones, ubicat a la coneguda Casa de Cultura, vol esdevenir la casa de totes les dones del Masnou, vol ser un espai de trobada acollidor on es puguin compartir experiències, projectes, problemes i il·lusions. Estem treballant per afavorir una xarxa de relació entre les dones del municipi que impulsi la seva participació cultural, social i política.

Al centre, s’hi atenen les dones a partir de la detecció i se’n fa l’acompanyament, però també ajudem les dones a tirar endavant els seus projectes, a fer visible la seva aportació social i ressaltar els valors que representen. També s’hi organitzen activitats de sensibilització adreçades a la població en general. En aquest sentit, és prioritari començar a treballar les qüestions de gènere amb els homes, fonamentalment a través de la formació i la informació.

Hem programat una sèrie d’activitats que tenen l’objectiu de potenciar l’autoestima i el creixement personal (tallers), el coneixement de les diferències de gènere relatives a la salut (conferències), la difusió de la cultura (tertúlies, exposicions…), i, sobretot, hem volgut ressaltar l’important paper que han tingut les dones al llarg de la història de la
humanitat.

El CIRD, a més a més, constitueix una eina estratègica per a l’impuls de les polítiques de gènere a l’Ajuntament, que es basen en el treball transversal i en el Pla local d’igualtat d’oportunitats, que marca les línies estratègiques de treball.
Finalment, m’agradaria ressaltar que estem treballant per millorar l’accessibilitat a la Casa de Cultura. Ja estan en fase d’adjudicació les obres per a la renovació de la instal·lació elèctrica, pas previ imprescindible per a la instal·lació de l’ascensor. També hem fet consultes a la Diputació de Barcelona per declarar la Casa de Cultura bé cultural d’interès local i
poder optar així a ajuts econòmics per restaurar-la.

Queda molta feina per endavant, però de moment puc dir-vos que el dia més feliç de la meva recent vida política va ser quan vam inaugurar el CIRD, perquè crec fermament en les dones.


Deixa un comentari

Categories