Enviat per: Ernest Suñé Nicolás | 5 Desembre 2008

Respostes clares davant la crisi econòmica

Marta Neira
Article publicat al Masnou Viu de Desembre de 2008

Si bé la crisi econòmica actual té una dimensió global, per al Partit dels Socialistes de Catalunya això no significa renunciar a actuar des de l’àmbit local, ja que, per nosaltres, els governs locals poden participar, i han de fer-ho activament, per ajudar a sortir de la crisi. I, a més a més, no podem oblidar que els ajuntaments, com a governs més propers a la ciutadania, són els primers a rebre les demandes que s’esdevenen de la crisi: ocupació i ajuts socials.

Per tant, cal una resposta local a una crisi global, tenint en compte que afecta d’una forma més directa les administracions municipals, ja que suposa mantenir els serveis davant d’una reducció en els ingressos municipals. Aquesta situació demana, no només contenció en la despesa pública, sinó previsió per donar resposta a l’augment de les demandes d’ocupació per part de la ciutadania.

Sensibles al fet que els treballadors i treballadores són els primers que reben l’impacte de la crisi, conscients que es traduirà en un augment de l’atur, l’Ajuntament, per fer front a aquesta situació, ha incrementat els recursos humans de Promoció Econòmica amb la incorporació de tres persones, dues de les quals ja estan treballant des del mes de novembre per facilitar la ràpida inserció laboral dels ciutadans i ciutadanes del Masnou que es trobin en situació d’atur.

També cal ressaltar la posada en marxa del programa PEMO, que, com el programa ORIA que es va dur a terme durant el 2008 amb molt bons resultats, té per objecte facilitar la inserció laboral de dones específicament, ja que sabem que la precarietat laboral i les dificultats per aconseguir un lloc de treball tenen majoritàriament rostre de dona.

Aquests nous recursos se sumen als ja existents, com ara l’orientació laboral (programa d’itineraris personals per a l’inserció), borsa de treball, Club de la Feina, tallers de recerca de feina, formació ocupacional…

No dubteu a venir a utilitzar tots aquests recursos que teniu al vostre abast i que us ajudaran en la vostra recerca de feina, com ja ho han fet moltes de les persones que es troben en aquesta situació.

Des del PSC, volem fugir de posicions catastrofistes, tot i que aquesta crisi està resultant llarga i difícil. Però també és una oportunitat per canviar, per formarse, per reorientar la nostra vida laboral.

Ens en sortirem!


Deixa un comentari

Categories