Enviat per: Ernest Suñé Nicolás | 1 Novembre 2008

Dones del Masnou

Marta Neira
Article publicat a la revista Mar de Dones de Novembre de 2008

M’és grat dirigir-me a vosaltres per presentar-vos aquesta nova revista que edita la Regidoria de Dona del Masnou.

Aquesta revista té dos objectius bàsics: la informació i la formació.

La informació versarà sobre el que volem fer, amb un petit resum de les coses ja fetes. És important que la informació sigui bidireccional, és a dir, ens importa molt el que vosaltres penseu, i volem atendre els vostres suggeriments, propostes i qualsevol refl exió que vulgueu compartir.

Per aquest motiu, hem reservat un espai a la revista on podeu opinar de tot allò que us interessa o preocupa.

Per tal de promoure la formació en l’àmbit de la dona, us presentem quatre tipus d’articles: un article d’actualitat perquè estigueu al dia de les novetats més destacades; un altre sobre les dones al món (en cada revista parlarem de la situació de la dona en un país determinat); un article sobre la història del feminisme, per tal de visibilitzar els importants canvis socials que hem protagonitzat al llarg de la història, especialment durant els segles XX i XXI, i un article o comentari de l’Observatori de les Dones als mitjans de comunicació, que té com a objectiu promoure l’actitud crítica i la refl exió envers els mitjans de comunicació sobre la utilització indeguda de la imatge de les dones.

També reflexionarem sobre el llenguatge sexista. A cada número trobareu informació i eines per tal de modifi car el llenguatge que perpetua la cultura patriarcal.

Reservem un espai per a la recomanació de llibres i pel·lícules que poden ser del vostre interès. Els llibres recomanats, els podreu trobar a la Biblioteca Pública Joan Coromines. Quant a les pel·lícules, també les podreu trobar a la Biblioteca, sempre que no siguin d’estrena recent.

Aquesta revista neix amb la voluntat de ser un canal de comunicació de totes les dones del Masnou, per sentir-nos més a prop, més vinculades, perquè hem de treballar plegades per ocupar el lloc que ens pertany a la societat actual, per gaudir plenament dels nostres drets i contribuir així a una societat veritablement democràtica, exempta de discriminacions.

Algunes persones diuen que, actualment, a la nostra societat, no hi ha discriminacions per raó de sexe. Doncs, senzillament, no és veritat. Legalment tenim garantits tots els nostres drets com a ciutadanes, només faltaria. Però el que encara no ens permet gaudir-ne plenament és el pes de la cultura patriarcal, que es resisteix als canvis, que vol perpetuar la situació de superioritat de l’home respecte de la dona, que difi culta la participació de les dones en l’àmbit públic.

Tenim, per tant, molta feina per endavant: aconseguir la coresponsabilitat dels homes en les tasques domèstiques i de cura dels fi lls i fi lles, acabar amb les diferències salarials, aconseguir que la formació s’estengui a més dones, una major participació de les dones en la política, major representació de dones en els òrgans de direcció de les empreses i un llarg etcètera.

Per tot això, insisteixo en la importància de fer sentir la vostra veu participant en la revista i en les activitats que us proposem i que, espero, proposeu…


Deixa un comentari

Categories