Eduard Gisbert i Amat

Eduard Gisbert i Amat

Eduard Gisbert i Amat

Eduard Gisbert i Amat és en l’actualitat Alcalde del Masnou.

Qui sóc…

Soc l’Eduard Gisbert i Amat, un enamorat de la vida i un lluitador per la democràcia i la llibertat.

Vaig néixer a Barcelona el 29 de desembre del 1935, feu comptes! Vaig venir a viure al Masnou l’any 76 en plena transició democràtica, quan cada petita parcel·la de llibertat guanyada la vivíem com una gran conquesta.  Estic casat amb Maria Teresa Borràs Querol – la Maite –  i tenim cinc fills: tres noies, la Raquel, la Irene i la Maite, i dos nois, l’Eduard i en Carles.

Em vaig graduar en peritatge mercantil, però a partir d’aquí he estat autodidacta, la meva vocació professional ha estat sempre el comerç exterior i l’economia, el que ha determinat la meva trajectòria laboral.

Soc un home que ha fet de la seva feina una gran oportunitat per viure i aprendre. Considero que soc una persona compromesa, responsable i treballadora. Durant més de 30 anys em vaig dedicar a promoure l’exportació de l’empresa espanyola per tot el món, des de la meva tasca com a Director general de l’Associació Multisectorial d’Empreses (AMEC), el que em va donar l’oportunitat de viatjar per quatre dels cinc continents i tenir el privilegi de conèixer diferents cultures i personalitats. El treball el vaig compaginar amb la meva labor política que va començar formalment  l’any 76 al costat del Partit dels Socialistes de Catalunya. I des del 2003 soc l’Alcalde del Masnou, càrrec que desenvolupo amb il·lusió i plena dedicació.

Tot i que els dies només tenen 24 hores i que una part significativa me la passo treballant i fent poble, m’agrada gaudir de la vida i del Masnou: fent llargues passejades per la platja amb la meva dona, o allargar la nit amb una bona conversa amb els amics, esquiar amb els meus fills i els meus nets,  gaudir d’un bon sopar al costat de les persones que m’estimo, d’una excursió per la muntanya sentint a prop la natura, i fer petar la xerrada amb els vilatans del Masnou.

Considero que la salut  és primordial i que els petits actes diaris són determinants, per això, des de sempre, he destinat part del meu temps a practicar l’esport i també a impulsar-lo. Soc un amant del rugby i de l’atletisme. He practicat el rugby jugant primer amb el Club Natació Montjuïc, desprès amb el Picadero i les meves ultimes temporades amb el  Cornellà. Per altra part una de les meves millors experiències va estar la participació en la creació , l’any 1965, del Club d’atletisme Cornellà Atlètic. Club que vaig presidir durant més de deu anys.

Ara soc una mica més pausat i em conformo amb l’esquí a l’hivern i nedant i caminant per la nostra platja a l’estiu, sense oblidar que  cada matí faig els meus 30 minuts d’exercici físic per mantenir-me en forma. Us ho recomano!

Sóc un home de pau, i crec decididament que el camí sempre passa pel diàleg, per superar les discrepàncies i per sobre de tot mantenir el respecte a les persones.

Sento aversió per les guerres, els meus pares em van saber transmetre l’horror i el dolor que suposen per a les famílies quan aquestes es viuen en la pròpia pell. No m’agraden les persones agressives, ni aquelles que sempre volen imposar la seva voluntat i que creuen que la seva veritat és l’única.

Jo vull que un món just, lliure, plural i sostenible sigui el que deixem d’herència als nostres fills i nets, i crec que l’única manera d’aconseguir-ho és lluitar perseverantment, en el meu cas, des del municipi. És per això que vaig presentar-me el 2007 a la reelecció a l’alcaldia del Masnou, i ho vaig fer amb empenta i il·lusió, perquè jo, com en Joan Manel Serrat , encara tinc l’anima forta i em sento bullir la sang.

Anuncis
%d bloggers like this: